BBAN BOUWBEGELEIDING
Uw partner in bouwen en verbouwen
de BBAN Groep | zakelijk

Biobased Bouwen

We kiezen met z’n allen steeds bewuster. Je ziet de aandacht voor gezond leven nu in snel tempo toenemen, en dit geldt ook zeker voor onze bouwmethodes. Daarbij heeft de natuur ons veel te bieden om met name een comfortabel en gezond woonklimaat te creëren. Wij denken graag met u mee om in deze de juiste keuze te maken.

Biobased bouwen is het gebruik van natuurlijke materialen. Daarbij wordt in eerste instantie vaak gedacht aan hout, maar denk bijvoorbeeld ook aan cellulose of houtvezel isolatie, hennep, stro enz.
 
Het gebrek aan grondstoffen wordt in de nabije toekomst een grote uitdaging, biobased bouwen biedt hiervoor een oplossing. 

In de biobased  economie vervangen biologische grondstoffen fossiele grondstoffen. Dit gaat nog een stap verder dan de circulaire economie, waarbij onder meer reststoffen volledig opnieuw worden ingezet. De biobased economie gaat ervan uit dat de natuur gedurende miljoenen jaren van evolutie voor ons de meest efficiënte bouwmethoden en materialen heeft geselecteerd en ontwikkeld.
 .
Duurzaam is bij ons Natuurzaam. Alle materialen groeien boven het aardoppervlak en zijn nu en in de verre toekomst beschikbaar en opnieuw te gebruiken.

  • Gezond woonklimaat 
  • Dampopen bouwen 
  • Zeer gunstige C02 balans 
  • Hoogwaardige natuurlijke materialen

Een van onze partners, Robuusteiken Ecologische Bouw, ziet grote toekomst in het bouwen met biobased materialen. Zij ontwikkelen woningen en gebouwen die gemaakt worden van puur hout en andere natuurlijke materialen. De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing ervan in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Hierbij geldt dat we samen sterk zijn. Voorzien in natuurlijke bouwmaterialen vraagt nu al dat we met elkaar verantwoord kweken en rooien voor de behoefte over veertig jaar. Robuusteiken maakt daarom alleen gebruik van verantwoord hout, scheidt het afval en biedt het hout aan als basis voor spaanplaat, brandstof of isolatiemateriaal. Robuusteiken voorziet met zijn innovatieve projecten in het bouwen met een kleine voetafdruk, zowel voor particulieren als bedrijven.

BBAN Bouwbegeleiding & Advies omarmt het belang van ecologische (woning)bouw. Gezond wonen en werken voor iedereen beschikbaar maken is het doel.