BBAN BOUWBEGELEIDING
Uw partner in bouwen en verbouwen
de BBAN Groep | zakelijk

Verduurzame van vastgoed

Als duurzaamheid een norm wordt... In theorie kan iedere renovatie een verduurzaming zijn. In de praktijk komt de mate waarop dat lukt tot uitdrukking in het energielabel. BBAN is een partij die u van idee tot en met eindoplevering kan ondersteunen in dit proces.
 
Om tot een energielabel voor een gebouw te komen, wordt een gecertificeerd proces gevolgd. Er zijn strenge richtlijnen van toepassing voor de gebouwinspectie en de te maken berekeningen. Juist hierom heeft de Rijksoverheid het energielabel als instrument  geadopteerd voor diverse regelgevingen.
Ook steeds meer financiers omarmen het energielabel als een onafhankelijk keurmerk waarin de duurzaamheid van een gebouw wordt bepaald.

Om in een traject van renovatie en verduurzaming rekening te houden met de relevante criteria van het energielabel is een meedenkende deskundige in dit kader onontbeerlijk. BBAN is zo’n partij.
Als houder van het NL/EPBD Procescertificaat BRL9500 is onze ketenpartner volledig bevoegd om energielabels te uit te geven.
Bovendien beschikken wij over adviseurs met de technische en bouwkundige creativiteit die hierbij nodig is. In elke fase van het traject kan worden meegedacht én meegerekend om tot oplossingen te komen. Oplossingen die het gebouw, het energielabel en zo ook klant en opdrachtgever ten goede komen.

Bij BBAN werken wij met een stappenplan:

1 Bouwaanvraag
Tijdens deze stap zullen uw ideeën tot een ontwerp komen. Wanneer het ontwerp klaar is, kunnen we naar de gemeente om een omgevingsvergunning aan te vragen.


2 Bouwbestek
Het omschrijven van uw wensen op een technische manier, inclusief risico’s, verzekeringen en andere afspraken. Het vormt de basis voor het contract tussen de opdrachtgever, u dus, en de aannemer.


3 Aannemersselectie
Vervolgens helpen wij u met het zorgvuldig kiezen van een hoofd- en onderaannemer. Door onze jarenlange kennis en ervaring besparen wij hiermee veel geld en tijd voor onze klanten.


4 Nazorg
Daarna zorgt één van onze bouwbegeleiders consequent voor duidelijkheid, heldere communicatie en lost hij eventuele problemen tijdens de bouw snel en adequaat op.

 


 

Vastgoed Beheer en meer

Vastgoedbeheer is meer dan alleen het bemiddelen tussen vraag en aanbod van (bedrijfs)panden, wij nemen zowel ondernemers als particulieren graag de nodige zorg uit handen met een compleet dienstenpakket. Wij bieden ook inbraakpreventie check om uw vastgoed te beveiligen.

Inhuur

Als Vastgoed Beheerder huren wij mooie panden in die geschikt zijn om te mogen verhuren als woonruimte, appartement of kamers.

Verhuur


Wij verhuren kamers, studio’s, appartementen, huizen, kantoren en magazijnen voor investeerders die dit graag uitbesteden. We selecteren huurders, regelen contracten en zorgen voor de geldstroom.

Bemiddeling

Op aanvraag bemiddelen wij tussen diverse partijen als er b.v. conflicten of onopgeloste klachten zijn. Tevens bemiddelen wij bij inkoop en verkoop van panden.

Administratie


Wij verzorgen voor verhuur van gebouwen met kamerverhuur de complete administratie, de verhuurder heeft alleen met huurpenningen en onderhoudskosten te maken.

Technisch Beheer


Voor investeerders die zelf geen technische kennis hebben verzorgen wij het technisch beheer voor hun. Plannen van onderhoud, aanvragen van offertes, het selecteren hiervan, de opdracht geven en controleren is een van de voornaamste taken.

Daarnaast verzorgen wij graag voor u een inbraakpreventie check, hier worden de volgende zaken bekeken:

 • Ligging
 • Hekwerk en hoogte
 • Buitenverlichting
 • Beglazing
 • Hang,- en sluitwerk
 • Bereikbaarheid van buitenaf
 • Beveiliging openslaande ramen
 • Buurt- app
 • Uitstraling naar buiten
 


 

BBAN verbouw Quick Scan

Nieuwsgierig naar de huidige staat van uw pand? Omdat u het wilt kopen en/of mooie verbouwplannen heeft?  Met onze  Quick Scan ter plaatse krijgt u snel een duidelijk beeld van de verbouwkosten. Dan weet u wat u moet aanpakken en waar u kan beginnen bij het verbeteren van uw pand. 

BBAN is een organisatie die gespecialiseerd is in bouwen en verbouwen. Met haar zelfstandige bouwkundigen bieden we een landelijk netwerk. De Quick Scan is een visuele inspectie van uw woning die we in eigen beheer uitvoeren. Hierbij maken we gebruik van beproefde methoden en inspectietools. Onze BBAN-professionals kijken naar:

 • Bouwkundige onderdelen
 • Constructieve onderdelen
 • Bouwfysische onderdelen
 • Installatietechnische onderdelen

Daar waar nodig worden specialisten geraadpleegd op het gebied van elektra, gas, water, isolatie en brandveiligheid en inbraakpreventie. U krijgt een mailrapportage met doorverwijzingen naar specialisten en een ruwe schatting van de verbouwkosten

Kosten woning Quick Scan:

 • Kleiner dan 450 m3     € 450,00 voor € 300,00
 • 450 t/m 700 m3           € 500,00 voor € 375,00
 • Groter dan 700 m3      n.t.b.*

Genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW. 

Wilt u meer informatie over het laten uitvoeren van de BBAN Quick Scan, neem dan contact op met de BBAN Groep of via de onderstaande contactgegevens.

 

* Prijs op aanvraag

 


 

Waanzinnige winkels

Je klanten over de drempel trekken met een pakkende uitstraling is één, maar hoe zorg je ervoor dat mensen binnen blijven? Welke kleuren, routing of verlichting dragen bij aan een aankoop? Met een doordacht winkelontwerp helpen we je meer conversie te realiseren.

​Het team Waanzinnige Winkels vanuit de BBAN heeft alle creativiteit, expertise en ervaring in huis om jou volledig te ontzorgen. Uiteraard heb je 100% inspraak, maar wij kunnen alles voor je regelen:

 • Het bouwkundig gereed maken van het pand
 • Voorzieningen elektra en data aanpassen of aanleggen
 • Een doordacht ontwerp, vanaf de eerste schets tot en met de kledinghaakjes en visuals, met de juiste kleuren en materialen
 • Een uitgekiend lichtplan wat je producten de juiste “glans” geeft
 • Een al dan niet op maat gemaakt interieur wat past bij datgene wat je wilt uitstralen
 • Buitenreclame en aankleding die verleiden tot een bezoek en je vindbaarheid vergroten

Goede verlichting in de Retail is erg belangrijk. Het kan klanten verleiden de winkel binnen te gaan, ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en meer besteden. Het is een niet te onderschatten marketinginstrument. Geef uw producten de juiste uitstraling en kies de best mogelijke kleurweergave (CRI) en de juiste lichttemperatuur. Of het nu in een modezaak, woonwinkel of een lunchroom is, spraakmakende verlichting draagt bij aan het succes.

 


 

BBAN "virtueel" bedrijfsburo

Druk, druk, druk, druk..... we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Teveel, alles komt tegelijk en moet ook nog eens, het liefst, binnen dezelfde tijd gereed zijn. 

Het maken van:

 • Een begroting / calculatie
 • Een kostenraming op elementenonderdelen
 • Een uitgebreide werktekening
 • Een nauwkeurige inmeting van een bestaand pand en uitwerking op tekening
 • Een schaduwanalyse
 • Een EPG-, daglicht-, of ventilatieberekening om maar een wat te noemen
 • Vergunningen
 • Bouwhistorie
 • Bodemonderzoeken
 • Geluid & Asbest

Het moet allemaal gebeuren maar eigenlijk hebben wer er even de tijd niet voor.

Dan hebben wij goed nieuws voor u!

Sinds enige tijd hebben wij BBAN Bedrijfsburo in het leven geroepen om u terzijde te staan in het maken en / of verzorgen van bovenstaande werkzaamheden.

 • U geeft aan waar u behoefte aan heeft en u ontvangt binnen enkele dagen een offerte voor de desbetreffende dienst op maat.
 • U weet dus van tevoren wat het gaat kosten en misschien nog wel belangrijker, wanneer het gereed is.

Zo heeft u uw handen vrij en tijd om die dingen te doen waar u ook goed in bent.

Is uw interesse gewekt? Neem gerust vrijblijvend contact op met ondergetekende van de BBAN Groep BV en vraag naar de mogelijkheden of maak uw wensen kenbaar. 


 

 Asbest Alliantie

Wat kan de BBAN Groep voor u betekenen?


Wanneer een asbestinventarisatie?

Voor gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd geldt dat er een redelijke kans is dat er asbesthoudende materialen zijn toegepast. Bij een verbouwing van een huis van voor 1994 geldt dat er een asbestinventarisatie moet worden uitgevoerd als er een redelijk vermoeden van aanwezigheid van asbest is. Dit geldt ook als het totale sloopafval meer dan 10 m3 bedraagt.
 

Risico's bij asbest

Als opdrachtgever loopt u een groot risico als de aannemer tijdens verbouwwerkzaamheden op asbest stuit. Het kan zijn dat er dan sprake is van een calamiteit doordat er door de werkzaamheden beschadigingen aan asbesthoudend materiaal ontstaan waardoor asbestvezels in de woning zijn vrijgekomen. Het gevolg kan zijn dat u, uw huisgenoten en de betreffende werknemers deze asbestvezels in kunnen ademen. Los van deze ernstige gezondheidsrisico’s zal de aannemer het werk direct neerleggen totdat de woning of de betreffende ruimtes geïnventariseerd, gesaneerd en er een vrijgavemeting is verricht. Bovendien is een sanering na een calamiteit in de regel vele malen duurder dan een geplande sanering n.a.v. een asbestinventarisatie. Ook loopt u het risico aansprakelijk gesteld te worden door de bedrijven die op het moment van de verontreiniging bij u aan het werk waren. Als opdrachtgever/eigenaar van het pand bent u verantwoordelijk voor het eventueel aanwezige asbest.

Inventarisaties en offertes

Door onze contacten in de markt kunnen wij snel en tegen een scherp tarief een asbestinventarisatie laten opstellen door een daartoe gecertificeerd bedrijf conform Arbeidsomstandighedenregeling  Werkveld specifiek certificatieschema voor het Procescertificaat Asbestinventarisatie, zoals opgenomen in bijlage XIIIa bij de regeling. Op basis van de resultaten van de Voor gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd geldt dat er een grote kans is dat er asbesthoudende materialen zijn toegepast. Bij een verbouwing van een huis van voor 1994 geldt dat er een asbestinventarisatie moet worden uitgevoerd.

Op basis van de resultaten van de asbestinventarisatie kunnen wij dan offertes opvragen bij gecertificeerde saneerders conform Arbeidsomstandighedenregeling  Werkveld specifiek certificatieschema voor het Procescertificaat Asbestverwijdering zoals opgenomen in bijlage XIIIb bij de regeling waarvan wij weten dat zij de betreffende klus goed, veilig en tegen scherpe prijzen kunnen uitvoeren. Omdat wij dagelijks in het werkveld actief zijn, zijn wij uitstekend op de hoogte van de huidige wetgeving en de laatste ontwikkelingen op sanerings- en (ver)bouwgebied. Met onze offerte heeft u een document in handen dat u een betrouwbaar inzicht geeft in de kosten voor de sanering en/of het totale pakket.

Van begin tot eind en verder...

De BBAN Groep kan het gehele traject van asbestinventarisatie tot asbestsanering voor u verzorgen. Door onze jarenlange ervaring in het vakgebied en kennis van de markt, bent u er zeker van dat de inventarisatie en sanering tegen een scherpe prijs en geheel volgens de wettelijke regels wordt uitgevoerd. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook begeleiden met de eventuele herstel- en verbouwwerkzaamheden naar aanleiding van de (asbest)saneringswerkzaamheden.
 

Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen, die zijn opgebouwd uit kleine vezels. De meest toegepaste soorten zijn witte asbest (chrysotiel), bruine asbest (amosiet) en blauwe asbest (crocidoliet). Asbesthoudende materialen zijn over het algemeen goed bestand tegen zuren, logen en hoge temperaturen.
Bovendien is het slijtvast, brandwerend, isolerend en goedkoop. Het is daarom in het verleden (met name tussen 1950 en 1980) op grote schaal toegepast.
 
Er zijn circa 3000 producten bekend, die asbest bevatten. In en rond uw huis kunt u dit aantreffen in bijvoorbeeld dakbeschot, golfplaten, vloerzeil, riool- en waterleidingen, isolatiematerialen, beplating achter radiatoren, rond doorvoeren en bij verwarmingsketels. Ook kan er asbest verwerkt zijn in de verwarmingsketel.

 

Verbod op asbest

Vanaf 1978 werd het gebruik van spuitasbest verboden. Asbest in andere (losse) niet hechtgebonden vormen (bijvoorbeeld zachte isolatieplaten, koord en leidingisolatie) mogen sinds 1983 niet meer worden toegepast.

Vanaf 1 juli 1993 werd de algehele (beroepsmatige) toepassing en verkoop van asbesthoudende materialen verboden. In principe kan er dus worden gesteld dat er geen asbest meer verwerkt is in gebouwen die na 1993 zijn gerealiseerd.

 
 


 

BZAN Verzekeringen 

Indien u met behulp van BBAN Bouwbegeleiding uw woning in eigen beheer gaat laten bouwen of verbouwen, hebben wij daarvoor passende verzekeringsoplossingen. Op deze flyer leest u de voordelen van de verzekeringen die u speciaal voor “Bouwen zonder aannemer”, kunt afsluiten bij Vast & Zeker. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens. Robèrt Avontuur zal u dan voorzien van nadere informatie en een kostenopgave van deze verzekeringen.
Als u een woning laat (ver-)bouwen is dat natuurlijk een grote investering en volgens de eventuele hypotheekverstrekker dient u deze investering  goed te verzekeren tegen de gevolgen van een eventuele schade. Natuurlijk kan het ook zijn dat er eigendommen van u op de bouwplaats aanwezig zijn en dat die mogelijk schade oplopen of gestolen worden. Ook kunt u te maken krijgen met specialistische bouw-aansprakelijkheidsrisico’s, die onder uw normale gezinsaansprakelijkheidsverzekering niet, of niet voldoende, verzekerd zijn. Of wat als een van de bij de bouw betrokken partijen schade aan u of uw eigendommen toebrengt en u wenst die schade te verhalen op de veroorzaker.
Speciaal voor deze situaties bieden wij u de volgende verzekeringsvormen aan, die wij speciaal voor de BBAN Groep hebben laten ontwikkelen. Uiteraard krijgt u op deze verzekeringen ook een aantrekkelijke  BBAN Groep collectiviteitskorting van 10% op de normale verzekeringspremies van de betreffende verzekeringsmaatschappij

 

Hieronder uitleg op hoofdpunten over de verzekeringsvormen die u hiervoor kunt afsluiten:

 

Aflopende CAR- en  Aansprakelijkheidsverzekering:

 • Het (bouw-)werk zelf (inclusief  bouwmaterialen) tegen schade ontstaan tijdens de bouwperiode. Verzekerd tot € 500.000,- (een hoger bedrag is uiteraard ook mogelijk)
 • Aansprakelijkheid secundair voor u als eigenaar tijdens de bouwperiode. Verzekerd bedrag € 1.250.000,- per aanspraak 
 • Eigendommen van u als opdrachtgever. Verzekerd tot € 50.000,-
 • Facultatief bij te sluiten Hulpmaterialen / gereedschappen

Doorlopende Gezinsrechtsbijstandverzekering:

 • Biedt u juridische hulp en advies als uw belangen als gezin, en natuurlijk ook als opdrachtgever van een bouwproject, zijn geschaad en u uw schade wenst te verhalen op de schuldige tegenpartij.
 


 

Duurzame Daken

BBAN richt zich op duurzaam bouwen en verbouwen. Deze onderstaande disciplines/ketenpartners leveren hun bijdrage voor duurzame daken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de onderstaande contactgegevens.

Zonnestroom

 • Inventariseren wensen eigenaar / beheerder pand 
 • Doorspreken van mogelijkheden op het gebied van  subsidie, lease   
 • Terugverdientijd circa 6 jaar bij systeem in eigendom   
 • Volledige ontzorging gedurende het gehele traject 
 • Bewezen kwaliteit door gecertificeerde specialisten

Dakbedekking

Van Muijden Dakbedekking en Sommers Dakdekkersbedrijf hebben al ruim 40 jaar ervaring in het vakgebied en zorgt voor kwaliteit en maatwerk.

Duurzame plat dakbedekkingen zijn:

Derbipure 
De 1e plantaardige dakbaan, welke 100% recyclebaar is en is voorzien van het DUBOkeur. 

Icopal Universal dakbedekking
Betreft een éénlaagssysteem, welke volledig recyclebaar is, met een haalbare levensduur van ca. 30 jaar. Ook deze dakrol heeft een DUBO keur.

Groendak/sedumdak 
Een duurzaam en onderhoudsarm dak.

Subsidies

Duurzame dakbedekking bespaart veel aardgas en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Het levert jaarlijks een besparing op de stookkosten van ca. 30%. Ook draagt duurzame dakisolatie bij aan comfortverhoging in je wooncomfort, de kou en vocht wordt hierdoor buiten de deur gehouden. Daarnaast kan de klant ook subsidie aanvragen voor het aanbrengen van dakisolatie, wat soms kan oplopen tot € 20,00 per m2. Een van de mogelijkheden is dat woningeigenaren of VvE’s een energiebespaarlening kunnen aanvragen. Hierover kunnen wij u vrijblijvend over informeren.

 


 

Doordachte Domotica

BBAN en haar partners leveren een breed scala aan geavanceerde producten die voorbereid zijn op de technologische toekomst. Een toekomst waarin uw woning niet alleen de beschutting biedt voor een veilig onderkomen, maar vanaf nu ook het comfort biedt van alle mogelijkheden die deze technologie u nu al biedt!

Bij een hedendaagse woning is een gebouwautomatiseringssysteem niet meer weg te denken. Niet alleen uw thermostaat en energiemeters in de meterkast zijn “slim”, maar ook de rest van uw woning is klaar om geautomatiseerd te worden.

Ook in de wereld van onze bouwbegeleiders laten wij gebouwautomatisering niet onbesproken. De investering die u nu doet in de (ver)bouw van uw woning betaalt zich ruimschoots terug in de toegevoegde waarde van uw woning. Dit geldt wanneer u uw woning weer gaat verkopen, maar ook zeer beslist in “comfort” waar u dagelijks het gemak van ondervindt.

Stelt u zich eens voor dat uw woning u verteld waar u nog verlichting heeft branden en/of uw verwarming nog aan staat, zodat u dit vanaf uw smartphone of centrale locatie in uw woning kan aanpassen.

Een woning die met slechts één druk op de knop uw dagelijkse handelingen overneemt, zoals o.a.:

Wanneer u uw woning verlaat:

• Alle lichten uit
• Thermostaat naar 18 graden
• Waaklampje aan
• Muziekinstallatie aan of uit
• Gordijnen dicht
• Rolluiken sluiten
• Beveiligingscamera start


Of als u zich klaar maakt voor een gezellige avond op de bank voor de tv:
• Verlichting dimt tot 50%
• Verlichting verkleurt van productief wit daglicht naar gezellig “warm”
• Gordijnengroep sluit zich gedeeltelijk
• Audio-installatie gaat aan


Neem vandaag nog contact op ons. Tezamen met een bouwbegeleider van de BBAN adviseren wij u graag!

 


 

Mooie Monumenten

Een monument is pas van echte waarde als er in wordt geleefd, gewoond en gewerkt. De BBAN Groep heeft een doordacht concept ontwikkeld waarbij we eigenaren van monumenten volledig ontzorgen. Waar nodig worden wij ondersteund door ketenpartners binnen de BBAN Groep.

BBAN Bouwkundige

 • Vast aanspreekpunt voor de monumenteigenaar
 • Inventarisatie van de bouwkundige (on)mogelijkheden 
 • Opstellen plan
 • Bespreken van de plannen met de monumenteigenaar
 • Aanvraag omgevingsvergunning
 • Begeleiding van de uitvoering

Kostendeskundige

 • Berekenen van de kosten van de benodigde bouwkundige en installatietechnische aanpassingen
 • Opstellen van een Meerjaren Onderhoudsplan of een Periodiek Instandhoudingsplan in het kader van de Subsidieregeling
 • Instandhouding Monumenten   
 • Haalbaarheidsstudie herbestemming

Monument specialist

 • Bouwkundige inspectie van het monument 
 • Bouwhistorisch onderzoek
 • Contact met overheidsinstanties zoals gemeente, provincie, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed 
 • Opstellen restauratieplan en instandhoudingsplan
 • Maken Technische Omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden

Subsidies (1)

 • Aanvraag subsidie voor instandhouding (SIM)(2) 
 • Aanvraag woonhuissubsidie voor Rijksmonumenten met een woonfunctie (Sim-woonhuizen)
 • Aanvraag subsidie haalbaarheidsonderzoek herbestemming  
 • Aanvraag subsidie voor wind- (3) en waterdicht maatregelen tijdens planfase 
 • Aanvraag provinciale subsidie

 

(1): Gewijzigd per 1-1-2019

(2): Geldt niet voor Sim-woonhuizen

(3): Verschillend per provincie en kan jaarlijks verschillen

 


 

Toffe Tuinen

Wij brengen uw tuin weer tot leven door middel van onderstaande disciplines/BBAN ketenpartners die in korte, heldere lijnen en termijnen de gewenste zaken haarscherp weergeven tegen een schappelijke prijs.

Tuinarchitect

Om echt te kunnen genieten moet het helder zijn wat er in de tuin gaat gebeuren. Persoonlijke wensen gecombineerd met een goede dosis creativiteit en maatwerk.

Hovenier

Gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van luxe tuinen met zwemvijvers, veel groen en natuurlijk een schitterend terras.

Zwembaden

Verkoop, aanleg, onderhoud en reparatie van zwembaden, sauna’s en jacuzzi’s. Ruim 35 jaar ervaring in de zwembadbranche.

Tuinmeubelen op maat

Uw partner voor creatief maatwerk interieur & exterieur.

 

 


 

Kekke Kantoren

Is uw inrichting toe aan een metamorfose of wilt u meer
flex-en dynamisch werken toepassen? Dan kan de BBAN Groep u in de verschillende fases van dienst zijn. Met onze ketenpartners kunnen we u hierin van ontwerp tot realisatie volledig ontzorgen.

 

Inventarisatie

Het analyseren van wensen en uitgangspunten middels de inzet van partners van BBAN.

 • Vastgoedbeheer
 • Architect bouwkundig en interieur
 • Projectinrichter

Offerte

Verzorgen van financiële onderbouwing d.m.v. begrotingen en offertes E&W.

 • Vloerbedekking en raambekleding
 • Systeemwanden en plafonds
 • Meubilair en interieur
 • Akoestiek en ergonomie
 • Overige aankleding

Ontwerpfase

Het vertalen van uitgangspunten in een schetsontwerp tot een definitief ontwerp.

 • Interieurontwerper en architect
 • Projectinrichter

Realisatie

Uitvoering en begeleiding van de complete project realisatie.

 • Bouwbegeleiders
 • Projectinrichter
 


 

Vergeten vastgoed

Wij brengen uw vergeten vastgoed weer tot leven door middel van de onderstaande disciplines die in korte heldere lijnen en termijnen de zaken haarscherp weergeven tegen een schappelijke prijs. Deze onderstaande 4 disciplines kunnen een ontwerp en een beheerplan maken om uw vastgoed te restylen en nieuw leven in te blazen. Waar nodig worden zij ondersteund door ketenpartners van de BBAN Groep.

Vastgoedbeheerder

 • Inventariseren wensen eigenaar/beheerder pand
 • Informatie opvragen bij gemeente omtrent bestemming, asbest en mogelijkheden bij aanpassingen
 • Met de verkregen informatie een plan maken
 • Gezamenlijk een voorstel uitwerken met nieuwe indeling en financieel overzicht
 • Doorspreken mogelijkheden met de eigenaar/beheerder pand

Kostendeskundige

 • Berekenen kosten van benodigde bouwkundige aanpassingen

BBAN Bouwkundige

 • Bouwkundig inspecteren (bedrijfs)pand
 • Inventariseren bouwkundige (on)mogelijkheden
 • Maken Techische Omschrijving uit te voeren werkzaamheden
 • Coördinatie met overige deskundigen

Onroerend goed financieringsspecialist

 • Financiering nodig voor herontwikkeling?
 • Check op haalbaarheid
 • Begeleiding bij arrangeren financiering